top of page
  • Foto del escritorErasmus Pol

Observant per l'institut

El #jobshadowing de les professessores finlandese ha continuat avui, a la meitat de la setmana. Al matí, ha tocat la part més anglesa de totes: Music in English amb guitarres incloses i classes d'anglès de 1r i 2n d'ESO amb alumnat de diferents nivells, cosa que ens ha portat un cop més a reflexionar sobre els llibres de text i la metodologia a usar més convient en cada cas.



Després del pati, hem aprofitat per veure el treball voluntari que fan els biblioactivistes. En aquest cas, la preparació per al Premi Poesia Jove Miquel Martí i Pol on l'alumnat de forma voluntària recita o teatralitza poemes del nostre estimat poeta. Els ha sorprès gratament aquest treball voluntari del professorat i de l'alumnat.



Després de la biblioteca, hem anat a l'hora de lectura a 1r d'ESO. A 1r A llegien els llibres de la maleta viatgera amb una música molt relaxant i a 1r ESO B hem compartit experiències lectores. A Finlàndia llegeixen una mitjana de 10 llibres a casa. El nostre alumnat entre llibres de llengües i llibres de l'hora de lectura acaben llegint també una mitjana de 8 a 10 llibres. Aprofitant de parlar sobre els llibres, la Satu i la Nina ens han volgut ensenyar algunes paraules en finès i hem pogut practicar una mica!




La visita ha continuat observant classes d'educació física i classes de música amb pràctica de flauta i partitures. Per acabar el dia, hem entrat a una classe de física de 2n d'ESO i els ha cridat l'atenció la manera energètica de parlar de la professora posant molt exemples

mentre l'alumnat anava construint la seva pròpia definició del moviment. El to de la llengua finesa és més monòton. Ja que estàvem a ciències, el professorat del departament de ciències els ha mostrat també els laboratoris de física i química, molt semblants als de Finlàndia, fins i tot amb les mateixa maquinària: aspirador, forns, microscopis, etc.




Hem acabat el dia amb una valoració final. Hem parlat sobre les ajudes i recursos que tenim per atendre a la diversitat de l'alumnat o per exemple sobre el servei d'infermeria. A Finlàndia tenen una infermera que fa revisions i controla les vacunes a l'alumnat de primària des de l'escola. Hi ha hagut un punt que ens ha agradat molt: comprovar que l'alumnat és el mateix arreu del món i que la metodologia que apliquem és la mateixa i tots fem coses semblants. Volem acabar l'article d'avui valorant molt positivament els brief meetings que fem sempre al final del dia o totes les preguntes que ens fem constantment, ja que ens ajuden a reflexionar, obrir nous punts de vista i, per tant, millorar la nostra pràctica docent.

6 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page