top of page
  • Foto del escritorErasmus Pol

Últim dia a l'institut?

Avui ha estat l'últim dia que la Satu i la Nina han estat a l'institut. Al matí han observat una classe d'educació física en anglès de 2n d'ESO i, fins i tot, han jugat amb els alumnes al joc del mocador.

Després, hem anat a visitar una escola més. Aquest cop al Suris. Hem entrat a una

classe de ciències en anglès sobre el creixement de les plantes que l'alumnat havia plantat en pots de vidre. Ha estat sorprenent veure com els alumnes de primària tan petits eren capaços d'entendre la professora en anglès! Hem fet també una volta per l'escola i ens han explicat alguns dels projectes que fan o com s'organitzen a la classe.




Hem tornat a l'institut i han pogut fer un Kahoot de matemàtiques prou difícil! Després, hem fet una mica de valoració sobre tots aquests dies amb una mica de te mentre esmorzàvem i aquestes són algunes de les conclusions:

-Molts treballs dels alumnes per tot l'institut i escola, cosa que valoren positivament, ja que són tasques de l'alumnat. S'emporten aquesta proposta per fer-la a la seva escola, tot i que no saben com muntar-ho, ja que allà els alumnes no estan acostumats.

-Proposta de treballar els projectes de forma més llarga i que siguin els alumnes que s'encarreguin d'organitzar

-Treballar els esports de forma menys competitiva a Finlàndia.

-Sorpresa pels treballs voluntaris tant de l'alumnat com el professorat i la implicació que tenen.

-Moltes hores de classe al nostre sistema educatiu i amb pocs espais de pati

-patis amb pocs jocs, tot i que el projecte de futur de les nostres escoles i institut és posar més jocs i construir espais més verds.


Fetes les valoracions, no han volgut marxar sense aprendre una mica de català. Per això, les hem acompanyat a l'aula d'acollida on els alumnes els han ensenyat a presentar-te i hem intercanviat també paraules en finès.


Satu i Nina, KIITOS!!! Moltes gràcies per la vostra visita. Tenim moltes de conèixer la vostra escola-institut!


7 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page